Arkiv | februari 2013

Ensamhet

Trivs inte alls att vara ensam. Vet inte riktigt varför. Men har egentligen aldrig tyckt om det. Ibland så är det ju helt okej, typ om man skall göra skolsaker eller se på tv serier. Men helst spenderar jag tid med vänner eller familj. Tyvärr så är jag inte så bra på att få snabbt mycke nya vänner. Är mer som en person som koncentrerar sig på några människor i taget och därför har jag inte så många vänner. Är väl en ”bästis” person. Har typ alltid en person jag spenderar mer tid än med andra. 

Min första bästis var Annika som var min granne. Vi bodde som grannar från hennes födsel till att jag var ca 7 år. När jag var ca 6 år så fick jag en ny bästis – Cathzy. Hon kom att bli min ultimata bästis, dvs min bästis jag ännu också har fastän vi båda bor utomlands och ses några gånger i året. När jag var ca 7 så flyttade jag med familjen till en annan stad och då hade jag två bästisar: Henrietta och Julia. Emellanåt var jag mer med Julia och ibland med Henrietta. Kommer inte så bra ihåg, men tror jag var bättre vän med Julia i början. Våra bröder var också vänner så kan ju ha med det att göra. Men hade längre kontakt med Henrietta sen efteråt. Nuförtiden har jag passiv kontakt med Henrietta bara via FB. 1,5 år senare flyttade vi igen med familjen, nu till Estland. Då fick jag också två bästisar: Megan och Triin. Triin böt skola om ett år och då bler jag ju närmare vän med Megan. Sedan flyttade både hon och jag bort, jag till Finalnd och hon till Saudie Arabien, och vi har inte träffats sedan dess. Men har ännu kontakt med Megan i FB. Triin så råkade jag träffa igen två år sedan när jag flyttade hit till Estland. Hon råkade vara min granne. Men eftersom jag är så blyg och första sammanträffande var inte så positiv utan mer akward, så har vi inte kontakt. Är vän i FB, that’s all. Sedan flyttade jag tillbaka år 1999 till Finland. Då fick jag min ultimata bästis Cathzy tillbaka. Vi var som två bär, alltid tillsammans. I gymnasiet fick vi en ny liten medlem i vår lilla grupp: Maria F. 2007 började Cathzy studera i en annan stad, så var inte lika tät kontakt som förr. Men vi träffades endå alltid när vi kunde. Fick ju också Robban i mitt liv då, så blev kanske inte därför heller lika mycket som förr. År 2008 flyttade jag tillbaka till Estland och träffade Maria A. Hon är min bästis här i Estland. Vi brukar göra allt möjligt tillsammans (shopping, ut och äta, festande och tränande). Nu är hon 2 veckor i Finland så har inte min träningskompis här, buhuu. Måst väl själv försöka dra mig i nacken till gymmet. Robban är också för tillfället i Finland och han kommer hit på måndag/tisdag. Så tills dess är det främst alone-time… Hate it.

Men nästa veckas torsdag (eller fredag) far jag till Finland. Då blir det fest times med Cathzy och Maria F och andra:) Jee! Har inte varit på länge ute, så ser verkligen fram emot detta!!!

 

Nya byxor!

Beställde ett tag sen ett par gula byxor från Membershop.ee och idag så kom dom äntligen 🙂 Som tur passar storleken perfekt! Me happy!

Image Image

Jag ställde alla mina färgade jeans bredvid varandra:

2013-02-22-3128

Image Image

Gula                                                                              Ljusturkosa

2013-02-22-3138 2013-02-22-3135

Ljuslila                                      Pinka (mer mot orangea hållet än vad det ser ut på bilden)

2013-02-22-3141_1

Blåa (mycket färgstarkare än vad bilden anger)

Good night darlings!

Image

 

Bilden är från vändagen några år tillbaka. Fick då en ljuvlig morgonmål till sängen med rosor och allt! Så sött av Robban. 

Fick idag också en överraskning av Robban. Robban hade redan åkt till Finland, men han visste att jag var lite ledsen att vara hemma ensam i nästan en vecka. Så han överraskade mig med att skicka Johannes och köpa en röd ros till mig. Plötsligt knackade det på dörren och när jag öppnade det så hade Johku en rospaket från min sötnos 🙂 Så sött! Av bägge två!

Image

Min nya nyckelknippa

Image

 

Nyckelringen med söta kattungen är från Tallinks butik i M/S Star el Superstar (kommer aldrig ihåg vilken är vilken). På naglarna har jag Sally Hansen’s Xtreme wear nagellack ”Coral Reef”, som jag köpte på sommaren i USA. Älskar färgen! Använde nagellacken också för att måla på nyckeln, så att jag skulle skilja åt mina nycklar bättre i fortsättningen.

Idag t.ex. så just före jag gick ut från dörren så sa jag högt till Robban att det skulle vara hemskt om jag skulle ha glömt att ta nycklarna med mig. Robban for idag till Finland, så han skulle inte vara här när jag kommer hem. Av någon anledning tyckte Robban att jag skulle för säkerhets skull ta en extra nyckel med. Och tack gode gud att jag gjorde det! För nyckelknippan jag själv hade tagit med mig, hade endast nyckeln till nedre dörren och roskisnyckeln. Så om jag inte skulle ha haft min ”extra” nyckel med mig, skulle jag inte ha kommit hem. Troligen borde jag ha sovit ett par nätter hos någon annan, under tiden Robban skulle vara borta….

Jag vann!

Jag deltog i en tävling för en finsk damtidning och jag var en av vinnarna! 🙂 Tävlingen gick ut på att man skulle en vardag ha röda läppar och posta en bild på det på deras facebook sida. Märkte idag på deras FB sida att jag var en av vinnarna. Det stod att vinnarna (förnamnet och första bokstaven av efternamnet var angivet) hade fått i inboxen meddelande om detta. Ville inte riktigt hitta meddelandet, men märkte sedan att FB har tydligen en annan inbox med namnet ”other”… Och där märkte jag att jag hade även vunnit i en annan tävling, som jag deltog före julen i! Men hade aldrig märkt det, för även detta meddelande befann sig i ”other”-mappen. Men skickade en meddelande till den tävlingsarrangören också, så får se om det finns kvar en vinst till mig ännu därifrån. Känner mig så lucky 🙂

 

Punahuulet

Mina vinnande läppar ;D